[gwolle_gb]

Sacha: toverboom 1e jaars

Ik heb deze creatieve opleiding heerlijk gevonden. Zoveel nieuwe inspiratie gekregen voor in de klas maar ook voor mijn eigen creatieve ontwikkeling.

Het waren heerlijke en leerzame dagen in een fijne en gezellige groep.

woensdag 17 juni 2015

Jacquine van Duijne: Terugblik

Lieve Margot,

ik heb nu het eerste jaar TEKENEN MET KINDEREN er op zitten en wat begon als een jaar inspiratie opdoen voor mijn lessen HVO is behalve de enorme hoeveelheid aan bruikbare lessen ook een jaar van persoonlijke ontwikkeling geworden en daar ben ik enorm dankbaar voor.

De lessen waren een feest, de groep warm en vertrouwd en de toepassing van het geleerde in mijn HVO GROEPEN was altijd een succes omdat ze zo leuk waren en ik ze ook zelf ervaren had wat het met je doet!

Dank je wel en een fijne zomer!!!

dinsdag 16 juni 2015

Ria: Reactie

Ik heb het eerste jaar tekenen met kinderen bij de Toverboom gevolgd.

Wat het mij heeft gebracht is het kind in mij zelf !

Wat fijn is dat Margot je begeleidt met jouw proces.

Uiteindelijk heb ik de stap genomen om voor mijzelf te beginnen.

Volgend jaar ga ik een paar modules volgen van het jaar van de kunstenaars om mij zelf te voeden, en later om ze in te zetten voor workshops voor De Kleurendriehoek.

Ik heb fijne warme mensen ontmoet. Bedankt!

Ria Scheeper

zaterdag 13 juni 2015

Inge: 3e jaar Toverboom

Wat een fantastisch inspirerend verbindend jaar. Een waar kado aan mezelf. het jaar waarin ik mbv de chakra’s een reis door mezelf kon maken. Leuke mooie tekeningen gemaakt.

En wat is het onwijs jammer dat er geen 4e jaar is. Maar de Toverboom is een stukje thuis geworden, dus ik zal nog wel eens langskomen voor een dag.

donderdag 11 juni 2015

Anja: Heerlijk jaar Toverboom

Hallo

Een jaar Toverboom heeft mij geïnspireerd om nog verder te gaan. Ik wil graag nog het tweede jaar doen en een aantal blokken van het kunstenaars jaar. De warmte die ik bij Margot en medestudenten heb ervaren was heel fijn. Ik heb mezelf mogen verrijken.

Liefs, Anja

woensdag 10 juni 2015

Catja Derks: kinderen begeleiden met tekenen

Ik heb genoten van een heel fijn jaar bij Margot in Bilthoven. Als leerkracht en als kindercoach vind ik deze cursus echt een aanrader! Ik heb veel geleerd. De praktische en bruikbare opdrachten die we hebben gedaan in de lessen zijn meteen toepasbaar in de praktijk.

dinsdag 09 juni 2015

Amber van Burg: Kinderen begeleiden met tekenen

Ik volg momenteel de cursus “kinderen begeleiden met tekenen” bij Margot en ik ben ontzettend enthousiast! Je krijgt handvatten om kinderen op een creatieve en speelse manier te begeleiden en te helpen! Daarnaast ondersteunt de cursus ook mijn eigen proces van bewustwording en het weer laten stromen van mijn eigen creativiteit. De cursus is verrijkend en interessant en ik vind het elke keer weer een feestje om naar Bilthoven te gaan voor een heerlijke cursusdag!

Kortom, een aanrader!

Amber van Burg

cursist 2014-2015

zondag 25 januari 2015

Yvette Clayton: Feedback

In september ben ik begonnen met het eerste jaar en elke drie weken kijk ik ernaar uit om een lesdag bij te wonen. Elke keer geniet ik van de opdrachten, de sfeer en de heerlijke en gezellige lunch met elkaar. En ook elke keer ga ik geïnspireerd naar huis! Kortom: een echte aanrader! Wat heerlijk dat ik hierna nog drie jaar vooruit kan!!!

donderdag 15 januari 2015

Steffie: Eerste tekenjaar

Wat een feest, dit eerste tekenjaar bij De Toverboom! Ik kijk uit naar elke lesdag en geniet van het maken van m’n ‘huiswerk’. Heerlijk om met potlood, krijt en verf te mogen experimenteren en te worden ondergedompeld in kleur! Het zelf tekenen en duiden van mijn eigen tekeningen, maar zeker ook het bekijken en duiden van het werk van kinderen is heel inspirerend en leerzaam. Deze opleiding is veel meer dan ik verwachtte en ik merk dat ik groei …. Ik maak stiekum alvast plannen voor het tweede jaar! Dankjewel Margot!!

dinsdag 13 januari 2015

Birgid: Opleiding

Lieve Margot,

Afgelopen vrijdag was weer een inspirerende opleidingsdag! Verheug me alweer op de volgende lesdag!

liefs Birgid

dinsdag 13 januari 2015

R Vierhoven: Workshop Kinderen begeleiden met tekenen en kaartjes

Dag Margot

Wat een fijne workshop Kinderen begeleiden met tekenen en kaartjes heb je gegeven bij Pureyoga in Rotterdam. Dank daar voor.

Warme groet

Rineke Vierhoven

zondag 19 oktober 2014

Wilma Veldhuis: Workshop Hoe teken je met Kinderen

Lieve Margot,

Bedankt voor de geweldige inspirerende workshop! Het was voor mij een dag met nieuwe inzichten, verrassende mogelijkheden en erg leerzaam! Ik heb enorm genoten van deze verrijkende workshop en ga vol inspiratie weer verder op weg!

Ik hou je site in de gaten want de opleiding die je aanbiedt lijkt me super!

Hartelijke groet,

Wilma Veldhuis.

zaterdag 18 oktober 2014

Margret Derks-Schlepers: verdiepingsjaar

Het is alweer een aantal weken geleden dat ik het derde jaar van de Toverboom heb afgerond.

Een verdiepingsjaar voor mezelf. Aan de hand van de chakra’s.

Wat een geweldig jaar. Het heeft me zoveel gebracht. Ik ben weer bij mezelf terug gekomen en alle ervaringen tot nu passen erin.

Door de lessen van Margot en het bespreken van de werkstukken met medestudenten veel verwerkt en terug bij mijn kracht.

Margot en anderen bedankt voor het fijne jaar. Ik ga vruchten plukken.

zaterdag 28 juni 2014

Inge Hofman: 2e jaar

Lieve Margot,

Wat een heerlijk 2e jaar was dit. Het jaar waarin ik nog meer over mezelf heb geleerd, waar ik andere mooie mensen mocht ontmoeten, en natuurlijk ook weer prachtige, leuke tekeningen heb gemaakt. De dagen bij de Toverboom heb ik echt als een kado ervaren. Dit kado gun ik mezelf weer, dus op naar het 3e jaar.

Liefs Inge

maandag 23 juni 2014

Aline ter Weeme: Toveren

Als ik kon toveren, kon toveren, kon toveren, kon toveren…♪♫♫

Dankzij Margot hebben wij leren toveren op papier en nog veel meer. Een prachtige opleiding van een bijzonder mooi mens!! ERVAAR het zelf!! Dankjewel lieve Margot.

Warme groet,

Aline ter Weeme

 

dinsdag 15 april 2014

Jolanda van Straten: 1e jaar kindertekeningen

Wat gaat zo’n jaar toch snel om! Maar dat is met alles waar je plezier in hebt en dat had ik zeker met deze opleiding! Wat is het fijn om de lessen te volgen, informatie te krijgen en zelf te tekenen. En dan natuurlijk de lekkere lunch met de heerlijke soep van Margot, echt een verwendagje voor mezelf! Ik vond het fijn om via tekeningen met mijn eigen ontwikkeling bezig te zijn en iets te leren wat ik in mijn kindercoachpraktijk kan gebruiken. Heel erg bedankt Margot!

vrijdag 14 maart 2014

Appie van der Heijden: cadeautje voor jezelf

Een cursusjaar bij De Toverboom is een cadeautje voor mezelf. Bij de zoektocht naar een vervolgstudie na mijn jaren werk in de zorg met dove, meervoudig gehandicapte jongeren, ben ik uiteindelijk beland bij De Toverboom. Mijn doel was om mijn hobby en passie, tekenen met kinderen, uit te breiden en te verdiepen. Dankzij de geweldige begeleiding en bevlogenheid van Margot is dit jaar zeer succesvol geweest en kan ik met een rugzak volnieuwe rijkdommen verder aan de slag met de kinderen. Dank je wel Margot! Lieve groetjes, Appie.

zondag 09 maart 2014

Beppie: 1ste jaar opleiding

Lieve Margot,

Wat vond ik het spannend om alleen tegaan maar wat heb ik een fijn, leerzaam en gezellig 1ste jaar gehad bij “de Toverboom”. Vooral jou manier van lesgeven spreekt mij erg aan, enthousiast, liefdevol voor de kinderen maar ook voor ons en ……. “zoals jij het doet is het goed”. Het voelde elke keer weer als een warm bad, dit natuurlijk ook door de fantastische groep waar ik deel van uit mocht maken. Het steeds weer bezig zijn met vorm, kleur, beleving en ervaren is een feest.

Heel veel liefs en tot volgend jaar,

Beppie

zondag 09 maart 2014

Angelique Gutteling: kinderen met pijn en ik

Toen ik aan deze opleiding begon zoht ik nog iets erbij voor in mijn praktijk. Mijn praktijk bestaat alweer 14 jaar en ik werk al heel lang met kinderen met emotionele pijn. De manier hoe Margot het overbrengt met zoveel passie herken ik zo. Door haar heb ik er een nieuwe passie bij om kinderen nog beter te kunnen helpen in combinatie met alle andere therapievormen. Ik heb zelfs nu ook kinderen die alleen komen tekenen en dat geweldig vinden.

En ikzelf mocht mij nog meer kind gaan voelen. Door weer terug in de tijd te gaan met alle technieken. Het gaf mij ook weer een stuk heling.Margot het afgelopen jaar is al bijna om en het is omgevlogen. Op naar het volgende cursusjaar!!!

Groetjes Angelique Gutteling

vrijdag 28 februari 2014

Hanneke Hijmans: Terugblik eerste jaar

Lieve Margot,

Wat is dit eerste jaar voorbij gevlogen! En wat heb ik ervan genoten om weer in contact te komen met “mij eigen kind” op ontdekkingstocht en om te leren spelen met kleuren en vormen.

Met mijn rugzakje gevuld kan ik mijn pad vervolgen en onze wegen zullen zich zeker weer een keer kruisen!

dinsdag 21 mei 2013

Martha den Ouden Harssema: Opleiding de Toverboom maakt je rijk

Ik heb mezelf de opleiding ‘Kinderen begeleiden via tekenen en spiritualiteit’ cadeau gegeven en heb enorm genoten van dit cadeau.

Wat ik onder andere geleerd heb in de opleiding is om niet meer ‘vanuit mijn hoofd’ te tekenen (en vooraf te bedenken wat ik wilde maken), maar om dat vanuit mijn gevoel/intuïtie (buik) te doen. Ik heb het kind in mezelf herontdekt en daar zijn we beide erg blij mee.

Ook heb ik bij Margot geleerd om op een andere manier te kijken naar de dingen om me heen.

Margot is een enthousiaste, warme en deskundige ‘juf’ en weet als geen ander dit enthousiasme ook bij anderen los te maken. ‘Alles is goed!’

Door de fijne cursusruimte, de open & vertrouwde sfeer met Margot en de ander mensen in de groep, de heerlijke zelfgemaakte soep tijdens de lunch, de humor en het plezier om creatief bezig te zijn, de combinatie van meditatie, gronden en tekenen maakt dat ik de opleiding als een feest heb ervaren.

De opleiding biedt veel oefeningen en ideeën om zelf ook met kinderen aan de slag te gaan.

Toen ik aan de opleiding begon had ik niet de intentie om dat ook te gaan doen, maar inmiddels is dat helemaal veranderd en beleven de kinderen én ikzelf veel plezier aan de oefeningen.

Lieve Margot, dankjewel voor het geweldige jaar en graag tot ziens!

Martha den Ouden Harssema

woensdag 15 mei 2013

Ingrid Rentenaar: 1e jaar Toverboom

Lieve Margot,

Bedankt voor alle heerlijke zaterdagen van het eerste jaar. Voor mij stuk voor stuk feestjes; ontdekken, ervaren, voelen, proberen, doen. Zoals jij het doet is het goed!

Bij het doorbladeren van de map vol ideeën en inspiratie gaat het kriebelen. Er is nog zoveel meer …

Tot ziens!

Warme groet, Ingrid Wink

dinsdag 14 mei 2013

Yvonne Helmich: Smaakt naar meer…

Iedere zaterdag, na “een dagje Toverboom”, word ik thuis steevast begroet met “heb je weer lekker getoverd vandaag?” En elke keer opnieuw kan ik deze vraag met een volmondig “JA” beantwoorden.

De afgelopen maanden heb ik het tekenen en kleuren (her-)ontdekt. Ik heb gemerkt dat ik er –net als vroeger toen ik nog klein was- volledig in op kan gaan; het maken van de vormen, het uitzoeken van de kleuren, het kleuren zelf etc. Heerlijk rustgevend. Daarnaast is het verrassend om te ontdekken dat ik/iedereen met simpele vormen prachtige kunstwerken kan maken!

Margot weet mij als geen ander te inspireren. Ze vertelt met liefde èn met veel humor over haar eigen ervaringen. Haar toverwoorden; “alles is goed” hebben op mij een positieve uitwerking. Hoe vaak zeg ik dat niet als stimulans tegen de kleuters van mijn eigen klas(!)

Veel oefeningen en ideeën heb ik op school al kunnen gebruiken, tot groot plezier van de kinderen.

Deze opleiding smaakt naar méér dus wie weet…tot ziens!

 

Yvonne Helmich.

dinsdag 02 april 2013

Annette: opleiding

Als ik de opleiding van de Toverboom in steekwoorden moet weergeven, denk ik vooral aan heerlijk samen tekenen, de prachtige kleuren, de fijne cursusruimte, de gezellige en veilige groep, elke cursusdag zelfgemaakte soep en een verzorgde maaltijd, afwisseling tussen mediteren, tekenen, ontvangen en geven, overzichtelijk, afwisselend, gronden, licht, spelend, sprankelend en in alles met je voeten op grond.

Margot heeft een fijne manier van lesgeven. Ze is deskundig, liefdevol, mild, enthousiast en heeft oog voor iedereen. Een heerlijke wijze vrouw die op een speelse manier haar inzichten met ons deelt. Margot, bedankt daarvoor!
Lieve groet, Annette.

zaterdag 02 februari 2013

Liz en Laire Equitherapie / Stephanie Sa…: Gastenboek

Lieve Margot, ik begon nieuwsgierig maar afwachtend aan de eerste jaars opleiding 2011/2012. Zelf heb ik niet zoveel met tekenen maar mijn cliëntjes, jonge kinderen, hebben dat veelal wel. Tekenen is een prachtige uitingsvorm. Plezier, angst, woede, blijdschap, onzekerheid, zelfvertrouwen.. alles kan op papier in veilige setting geuit worden. Zo ook in het werken met paarden. Mijn clienten kunnen zich tussen de paarden uiten, of worden getriggerd om zich te uiten. Kinderen en paarden, kinderen en tekenen, misschien straks ook wel paarden en tekenen Smile. Dank voor deze prachtige eerstejaarservaring! Je zult me in 2013/2014 zien in het tweede jaar!

zaterdag 02 februari 2013

Ine van den Berg: Weerberichtjes

Op zaterdag 3 november 2012 heb ik de workshop ‘Weerberichtjes’ gevolgd. De workshop was voor mij waardevol, verrijkend en leuk. Zeker een aanrader!

zondag 11 november 2012

Helga van Emmerik: workshop: weerberichtjes

Ik heb vandaag een heerlijke dag gehad, door de workshop “weerberichtjes” die ik heb gevolgd bij Margot. In een ontspannen sfeer heel veel zelf getekend en ervaren en vooral weer inspiratie opgedaan voor mijn eigen praktijk. Dit smaakt echt naar meer…..

Een echte aanrader voor iedereen die met kinderen werkt.
Bedankt Margot!

Helga

zaterdag 03 november 2012

Eefje Wichers: Een cadeautje voor jezelf en voor anderen!

Twijfel je over het volgen van een workshop of opleiding bij de Toverboom…stop met denken; voel in plaats! Direct na mijn besluit met hart en niet met mijn hoofd, om een jaar de opleiding Kinderen begeleiden van tekenen en spiritualiteit, kwam er iets in beweging. Wat en waar dat naar toe verder gaat blijft een verrassing!

Voor mij was iedere tekendag een dag waarbij ik weer kon groeien en merkte dat anderen in mijn omgeving daar ook in mee gingen. Nu 2/3 jaar later…is creativiteit, jezelf zijn en durven voelen en tekenen de basis van mijn juf zijn 😉

En…hoepla…vanuit daar ben ik nu gestart met een eigen praktijk (www.fladderjemee.nl)…waarin creatief uiting geven aan je gevoelens en binnenwereld de basis is…dankjewel Margot…voor je vertrouwen, je zachtheid, je inspiratie, je kijk op kinderen, je vrolijkheid…zelfs nu nog na een aantal jaar krijgt dat nu weer vorm in andere dingen 🙂

Dus…twijfel je; volg je hart…en ENJOY!

Liefs,

Eefje

vrijdag 24 augustus 2012

Marianne: Opleiding tekenen met kinderen

Ik heb een aantal jaren geleden 2009/2010 de 1 jarige opleiding gevolgd bij Margot. Een opleiding met zeker bruikbare methodes, oefeningen en informatie.

Onlangs kwam ik een oefening tegen die ik in verschillende situaties kon gebruiken en verassende resultaten opleverde, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Een echte eye opener.

Margot nogmaals bedankt voor het boeiende gezellig jaar. Ik wens je heel veel plezier de komende jaren, maar ook dat je nog heel veel andere cursisten mag onderwijzen.Laughing

woensdag 25 april 2012

Laura Rutten: Weerberichtjes

Ondanks het grijze weer was het een stralende dag!
Vrijdag 20 april was ik bij de wokshop “weerberichtjes”. Ik heb genoten.
In 1 dag veel geleerd en ervaren.

De kaartjes en het boekje geven handvatten om spelenderwijs samen naar emoties te kunnen kijken. Een mooie manier om de lucht te klaren.

Als tekentherapeut in opleiding zal ik de weerberichtjes met veel plezier gaan gebruiken.

Laura Rutten

maandag 23 april 2012

Joy van Laar: Jaaropleiding

Hoi Margot!

Vandaag de laatste dag van de jaaropleiding tekenen met kids Laughing

Ik ben zo benieuwd wat iedereen heeft bedacht!!

Wat bijzonder dat we allemaal nog wat anders en leuks kunnen bedenken nadat we al ZoVeel inspiratie en informatie van jou hebben gehad ……

Dank daarvoor, en we maken er ook vandaag weer een leuke dag van!

Liefs, Joy (www.SprekenVoorDieren.nl)

vrijdag 30 maart 2012

Margret Derks: opleiding bij de Toverboom

Lieve Margot,

Nog één dag dan zit het eerste jaar Toverboom erop. Een opleiding die ik met steeds meer plezier ben gaan volgen. Naast alles wat ik er geleerd heb om toe te passen bij kinderen heb ik ook weer veel over mezelf geleerd.

Het was leuk om te werken met de veschillende materialen en technieken. Ik heb veel geleerd over de manier van kijken naar een kindertekening. Ik stond hier al niet helemaal blanco in maar dit jaar heeft me heel veel opgeleverd. De opdrachten zijn goed toe te passen in mijn privésituatie en op mijn werk. Ik verheug me nu al op het tweede jaar en vind het jammer dat ik moet wachten tot september. Voor deze opleiding heb ik de reistijd van 1.5 uur met plezier over.

zondag 25 maart 2012

Wendy Hasselaar-Spelbos: Basisopleiding

Al een lange tijd wou ik weer meer met mijn creativiteit gaan doen en deze opleiding heeft heel wat vakjes opgemaakt zodat ik samen met mijn kinderen weer plezier kan plezier beleven aan tekenen. Ben ook weer een stukje dichter bij mezelf gekomen en geleerd dat je dingen los mag laten. Kortom dit is een super fijne opleiding om jezelf te ontwikkelen zowel op teken vlak als op spiritueel vlak. Zoals Margot de dagen begeleid voelt als een warme deken zo bijzonder en natuurlijk doet ze dit.

Lieve groet Wendy

maandag 12 maart 2012

Heleen Hoppesteyn-Uithoven: eerste opleidingsjaar

De opleiding ‘kinderen begeleiden via tekenen en spiritualiteit’ stond al een aantal jaren hoog op mijn verlanglijstje. Eenmaal begonnen, geniet ik van elke minuut. De kracht van ‘de taal van een tekening’ blijft mij iedere keer weer verrassen. Elke opleidingsdag is een feestje op zich. Het is heerlijk om op deze manier aan je eigen onwikkeling te werken en tegelijkertijd heel veel tips, vaardigheden en kennis aangereikt te krijgen om kinderen te begeleiden.Of zoals mijn neefje zegt: “Ik ben blij dat jij naar tekenles gaat, want dan kun je ons weer heel veel leren!”

Margot is een fijne, betrokken en warme docent. Deze opleidingen zijn haar op het lijf geschreven!

vrijdag 09 maart 2012

Marian: opleiding

Tijdens het opkrabbelen uit mijn burn-out aan de opleiding begonnen en de verrassing was groot toen ik merkte hoe helend de oefeningen werken. Aan den lijve ondervonden dus, hoe goed de opleiding is. Fantastisch als je kinderen op deze manier kunt begeleiden en handvaten mee kunt geven. Bovendien is Margot een fijn mens en zijn haar lessen een feestje.

Chapeau Margot!

donderdag 23 februari 2012

Miriam Hoendervangers-Tijssen: Opleiding

Met heel veel plezier heb ik de lessen bij Margot gevolgd. De cursusdagen heb ik steeds als een cadeautje voor mezelf ervaren. Veel van wat ik geleerd heb gebruik ik in mijn praktijk waar ik kinderen begeleid met leer- en gedragsproblemen. Daarnaast heb ik workshops gegeven aan volwassen die in het onderwijs werken. Op die manier hoop ik een bijdrage te leveren aan een veilige basis waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen.

Warme groet

Miriam

zondag 19 februari 2012

phil vroemen: ervaring tekentherapie-opleiding

de tekentherapie-opleiding van de toverboom is een mooie weg terug naar je basis, jezelf losmakend van de maatschappij- hypnose in de drukke tegenwoordige tijd. De lessen van Margot gaven mij een nieuwe levensvisie: ervaren hoe ik mijn hart weer mag volgen en dit doorgeven aan kinderen en volwassenen om het leven opnieuw met vreugde te leven.

Margot voor jou lieve groetjes en veel werkplezier, Phil.

zondag 19 februari 2012

Jeannette: opleiding en workshop kandinsky tekenen

Hallo Margot,

Inderdaad mag je trots zijn de site ziet er mooi uit. Heel duidelijk wordt er aan gegeven wat de opleiding is en alle ander dingen.

Alles is heel overzichtelijk weergegeven. Ik kan iedereen die deze site bezoekt aanraden zowel de opleiding als de workshop te volgen. Het is erg inspirerend en geeft je veel energie.Daarnaast heerlijke momenten voor jezelf en zeer aangenaam bezig zijn.

Margot succes verder Jeannette

dinsdag 17 januari 2012