kinderen begeleiden via tekeningen en spiritualiteit

 

  Opleiding Kinder Tekencoach

 

Kinderen houden van tekenen! Ze genieten van de kleur en de beweging en voelen  zich vrij om zichzelf uit te drukken via tekeningen. Ze ordenen hun wereld door het visueel te maken.

Bijvoorbeeld: kijk hier is een haai, hij eet je op hoor! Of dit is mijn lievelingshuis, en nu heb ik een kamer voor mezelf op zolder.Door je leven in beeld te brengen wordt het zichtbaar en overzichtelijk en  dat geeft rust.

Veel kinderen hebben tegenwoordig een drukke agenda. Continu heen en weer , van school naar sport, naar verjaardagen en vriendjes. Door een moment van rust te creëren, door samen gaan tekenen, ontstaat er ontspanning en een enorme verbondenheid.

Tekenen geeft dus ontspanning , verbreed de creativiteit, geeft voldoening en werkt ook door bij de leerprestaties. Het is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat creatief bezig zijn de hersencapaciteit vergroot en ontspant zodat kinderen weer meer  kunnen opnemen.

Daarnaast vinden ze het super leuk om nieuwe  tekenideeën te krijgen om te tekenen, en genieten ze zichtbaar van hun resultaat!

Tekenen is ook een prachtig middel om de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen te bevorderen. Ze leren zo bewust omgaan met emoties en gevoelens, en door ze in beeld te brengen kun je met ze “praten”.

Spiritualiteit bezitten kinderen van nature. Door hun eigen wereld zichtbaar te maken,en in gesprek te komen met de tekening  , komt het kind in zijn eigen innerlijke wereld . Dat geeft ruimte en blijdschap bij het kind. En door samen te tekenen ontstaat een hele bijzondere band met het kind.