Tekentherapie voor kinderen

Individuele begeleiding voor kinderen

Naast dat ik al jarenlang les geef in hoe teken je met kinderen ,  begeleid ik ook weer kinderen  via tekeningen.

Doordat ik zelf Oma ben van 7  kleinkinderen groei ik weer met ze op. De drukke wereld van vandaag geeft kinderen veel uitdagingen. Ze moeten zich aanpassen aan veel nieuwe situaties.  Ook de ouders vinden het vaak een hele opgave om en werk en gezin, en kinderen allemaal de juiste aandacht te geven.

Om met de kinderen samen te tekenen en  via tekeningen hun wereld in kaart te laten brengen, geef dat ze weer vertrouwen  en kracht te krijgen om  verder te gaan. Tekeningen laten iets van je bewustzijn zien. Kwaliteiten worden zichtbaar! Daarnaast kunnen onverwerkte pijnen en angsten in een tekening veilig naar voren komen.

Door met de tekening in gesprek te gaan,en er iets aan toe te voegen of te veranderen,  verander je iets aan je idee over de situatie en verschuift er ook letterlijk iets in jezelf. Het is een mooie en veilige manier om ook naar je binnen wereld te gaan.Samen zoeken we waar je kansen liggen.

Ik werk met tekeningen en met de reis naar binnen van de Methode van Anita Mathey, en met de knuffelkaartjes, beestenfeest en de weerberichtjes!

Meestal werk ik 3 a 4 keer om een kind weer verder te helpen!

Ook help ik ouders van hoogsensitieve kinderen om hun kinderen te begeleiden en helpen.

tarief voor kinderbegeleiding:

50 euro per uur

en voor oudergesprek ook 50 euro per uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinderen maken fantastische tekeningen!

In soms maar 2 minuten maken ze hun kunstwerk en dan is het klaar!
Zo heb je gauw stapels tekeningen, in de hoek van de kamer of een in map.

Maar hoe jammer, het zijn vaak ware kunstwerken!

Mijn passie is werken met kleur. Door een kindertekening over te trekken op ander papier en dan te verrijken met kleur verandert de  kindertekening in een kunstwerk.

Vooral de kindertekeningen  van kinderen tussen de  2 tot 7 jaar  zijn erg leuk om zo in kunstwerk om te zetten. Het hoeven nog geen echte voorstellingen te zijn; krassen, cirkels , en beweging  is al heel mooi!  Maar  het eerste poppetje, de koppoter, een huisje of boompje,  dat is natuurlijk super leuk!

Ik verander niets aan de originele tekening (die krijgt u terug), maar accentueer op de kopie de speciale beweging  of maak door kleur de beweging tot een mooi geheel.

HET cadeau voor een verjaardag van oma, Vaderdag of een andere speciale gelegenheid!
Deze bijgaande foto’s zijn van de tekeningen van mijn kleindochter, van 4 jaar.
Wat waren haar ouders er blij mee!

Werkwijze:

Je stuurt me een mailtje met een fotootje van de tekening en de maat (lengte, breedte) en je telefoonnummer Ik bel je op je met een voorstel wat ik kan doen met deze speciale tekening. De prijs is afhankelijk van de maat en de aard van de tekening, maar zal ongeveer €125 zijn. U krijgt de originele tekening en het kunstwerk thuisgestuurd. U kunt kiezen of u het kunstwerk al dan niet ingelijst wilt ontvangen. (meerprijs). Ook bent u van harte welkom de tekening te brengen en te halen in mijn  atelier in de Bilt, na afspraak.

Opgeven via de mail: msfjanssen@gmail.com