Opleiding Kinder Tekencoach

Heb jij een droom om met kinderen aan de slag te gaan en wil je dat op een creatieve manier doen? Wil jij ook alle kinderen gelukkig en ontspannen zien?

Dan is het een heerlijke manier om met TEKENEN kinderen te bereiken! Het kind in jezelf krijgt ook weer alle aandacht door met deze methode te gaan werken. Je gaat weer bruisen van ideeën. Als leerkracht dacht ik vaak: waarom heb ik deze mogelijkheden niet eerder gekregen?

Tekenen is goed voor de oog hand coordinatie. Je ontwikkelt je in beter kijken, je vergroot je alertheid, en je intuitie wordt er sterker door. Door een situate te tekenen blijft het beter onthouden en dat geeft ordening en afstand om er naar te kijken en het te verwerken. Door te tekenen komen er stofjes vrij zoals dopamine en endorfine en daar wordt je gelukkig van.

Tekeningen geven informatie die zowel bewust als onbewust is. Daarnaast geven ze een ordening in gedachten en ideeën. Door aan het kind of de volwassenen de juiste vragen te stellen wordt het zich bewust van wat het in de tekening kan toevoegen of veranderen. Elke les leer je tekeningen lezen en kijken naar kansen en mogelijkheden. Het is een modern en boeiend vak!

In de Agenda staan de data die ik gepland heb voor de opleiding in de groep.
Dit zijn hele dagen waarin je veel samen werkt en oefent, en ook van elkaar leert.
En sinds de corona tijd werk ik ook individueel met mensen. De dagen die de opleiding had heb ik verdeeld in halve dagen. Per halve dag behandelen we een onderwerp en maak je een aantal oefeningen zelf. En je krijgt de hand out mee van de dag zodat je die thuis zelf kan lezen ,en de andere tekenoefeningen kunt maken . Er is veel aandacht en ruimte om alle tekeningen samen te bespreken.

Na de 8 keer heb je een berg aan mogelijkheden om met kinderen en volwassenen aan de slag te gaan. Je kunt tal van tekenlessen geven en hebt een serie mogelijkheden om samen naar een kindertekening te kijken, en een kind te begeleiden via een tekening.

Klik hier voor de inhoud van de opleiding.

Klik hier voor de doelgroep van de opleiding?

Klik hier voor praktische informatie over de opleiding.